Община Пловдив ще дари 300 000 лева на съседната община "Марица" за изграждането на високотехнологичен парк.

Предложението бе направено на микрофон от главния финансист Виктория Чавдарова, което изненада общинските съветници. Парите ще бъдат взети от средствата за завършването на районното кметство в "Северен" в Пловдив.

Общинските съветници заляха с въпроси градоначалника за какво точно са тези пари и защо не може да се каже точно и ясно.

Кметът Иван Тотев от своя страна заяви, че поради обективни причини не може да каже повече, но всички са наясно за грандиозния проект, който се чака в пловдивска област.

Тотев добави още, че предложението е влезнало в извънреден порядък, тъй като до късно снощи е водил телефонни разговори.

Парите ще отидат за проектиране и изграждане на подземна и техническа инфраструктура в землището на Община Марица, но градоначалникът не пожела да конкретизира къде точно.

Той бе помолен да събере председателите на групи в общинския съвет и да им даде повече яснота, за да не бъде информацията публично оповестена. Въпреки че, никой не каза, че става въпрос за завода на Фолксваген, всички в залата разбраха, че се говори именно за този грандиозен проект.

Това бе донякъде потвърдено от думите на кмета, че по този въпрос е казано да не се говори много. Нещо, което премиерът Бойко Борисов изтъкна нееднократно. Иван Тотев каза, че общините "Пловдив" и "Марица" трябва да бъдат много гъвкави, тъй като все още сме в състезателен етап за важния проект.

"Колкото повече мълчим, толкова повече мълчим", заяви градоначалникът.