Символична „Първа копка” даде началото на ремонта на част от улица „Оборище” в село Брестовица. Строителната техника вече е на място, а доброто начинание беше благословено с водосвет и ритуално чупене на бутилка шампанско от кмета на община „Родопи” Павел Михайлов.На церемонията присъстваха още заместник-кметът Владимир Маринов, кметът на селото Любен Радев и общинските съветници от Брестовица Илина Вутова и Кремена Цанкова.

Пътната отсечка е дълга около 80 метра и води до входа на гробищния парк. Участък е изключително важен за местните хора, които от години очакват да бъде оправен. Заради лошата инфраструктура достъпът до гробището в селото е затруден, а заради дупките и наклонения терен преминаването на автомобилите става със сложни маневри.

Ремонтът предвижда улицата да бъде изградена с близо 700 квадратни метра пътни ивици.Ще бъдат сменени 160 метра бордюри и  обособени паркоместа. Средствата в размер на 50 хиляди лева са от бюджета за текущи ремонти на община „Родопи”. Парите бяха заложени приоритетно в ремонтните дейности за селото през 2020 година.

Още 25 хиляди лева от общинския бюджет са предвидени за Брестовица тази година. С тях ще бъде закупен автомобил за нуждите на Дейност „Социален патронаж”. Част от средствата ще бъдат вложени и в изграждането на система за капково напояване в парка на селото. Пространството има собствен водоизточник, от който ще се черпи вода за поддържане на зелените площи.

През тази строителна година в  Брестовица ще бъдат възстановени  две подпорни стени и извършен ремонт на покрива на кметството.