За разлика от своите връстници 7-годишният Миро от село Габра е свикнал да спи на земята. След като майка му го изоставя, грижите за момчето поема неговият баща. Преди години 59-годишният Георги Чакъров губи къщата си и от тогава двамата с Миро живеят в обор, без най-елементарните битови условия.

От 5 години Георги е без работа, разказва, че понякога помага на възрастни хора, които му се отплащат с храна. Менюто на семейството е оскъдно, често дори хлябът е лукс. 7-годишният Миро умира за попара с вода. Разказва, че обича да ходи на детска градина, защото там има топла храна, показа репортаж на News7.

Георги и синът му не си спомнят кога за последен път са гледали телевизия. В дома им е тъмно и тихо, но тишината е тягостна. Според Георги, социалните служби са запознати с неговия случай, но никой не се е опитал да им помогне. Въпреки нечовешките условия на живот, Георги е категоричен, че няма да остави детето си в дом.

Желанието на семейство Чакърови е един ден да имат нормално жилище. Дотогава баща и син ще продължават да спят на земята – без хляб, без ток и без вода. А Георги ще се моли да стане някакво чудо. Защото дори в този свят, в който всичко е с пари, молитвите са безплатни.

TrafficNews.bg