Осъденият заедно с бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева Петко Дюлгеров е получил инфаркт. Това съобщи в профила си във Facebook самата Иванчева. Информацията бе потвърдена от адвоката на мъжа Мариана Тодорова. Според нея клиентът ѝ се възстановява и е в стабилно състояние.

Заради внезапно влошеното му здраве тя е поискала съдът да замени домашния му арест с по-лека мярка, пише mediapool.bg. Заседанието бе насрочено за четвъртък, но е отложено, защото все още не е готова медицинската експертиза.

Дюлгеров бе осъден на 12 години затвор. Според съда той е посредничил при искането на подкуп от Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова от строителния предприемач Александър Ваклин. Прокуратурата твърдеше, че още при ареста му Дюлгеров е разказал подробности за схемата. Впоследствие той се отказа няколко пъти от показанията си като твърдеше, че разследващите са му оказвали натиск да говори против Иванчева и Петрова.

"В момента Дюлгеров е в тежко състояние в болница и лекарите споделят, че е слабо контактен и едва говори. Спомняме си случая с Мишо Бирата. И се питаме дали когато се откажеш от показания, спуснати от прокуратурата и КПКОНПИ, получаваш инфаркт. Защитата на Дюлгеров се очаква утре да му иска отмяна на домашния арест", написа Иванчева в социалната мрежа.