За трети пореден ден колеги на проф. Тодор Кантарджиев, който бе пенсиониран като директор на Националния център по заразни и паразитни болести, излязоха, за да изразят несъгласието си с решението на Министерството на здравеопазването. Събрани са близо 2хил. подписа на негови колеги и граждани,коити настояват той да бъде върнат на поста си.

"Той е много добър в своята област, но и прекрасен администратор, човек, който живее с болките на хората и протестът тук го доказва", коментира главният счетоводител на центъра пред БНТ и настоя освобождаването му да бъде преразгледано.

“Заедно със Стойчо Кацаров инахме няколкоминутен разговор. По време на директорския съвет ме прекъснаха и казаха,че министъра иска да се срещне с мен и с някоя от моите заместнички. Оставайки двамата насаме,той ми каза,че съм навършил възраст и трябва да бъда пенсиониран”, проговори за освобождаването си самият професор Кантарджиев. 

„Не става въпрос за разчистване на сметки. Самото решение Кацаров ще обясни. Но в никакъв случай не става дума за „разчистване на калинки“, професорът не може да бъде включен в този списък“, поясни служебният министър по труда и социалната политика Гълъб Донев пред сутрешния блок на Нова.

Припомняме, че вчера президентът коментира освобождаването на професора и каза, че е делегирал отгоровност на служебните министири. 

Радев за Кантарджиев: Служебните министри имат право на своя кадрова политикаПрезидентът откри конференцията „Инициатива „Три морета" - единство, иновации, свързаност"