Двама полицаи следят за спазването на забраната за паркиране на улица „Капитан Райчо”, предаде репортер на ТrafficNews.bg. Реорганизацията на движението и премахването на Синята зона на улицата се наложи, след като вчера ухото до Католическата църква бе затворено завинаги. Все още униформените само предупреждават нарушителите, но много скоро ще започнат  и да пишат фишове. Въпреки присъствието на полицаи на павираната улица не липсват и нарушители, които се оправдават, че не са видели новите знаци и не са разбрали за промените.

Все повече се усеща и недоволството на работещите около улицата, които се оплакват от натовареното движение и липсата на свободни паркоместа.

„В натоварените часове на деня става истински хаос и огромна тапа от автомобили. Пълно безумие е цялото движение и автобуси да минават през тази тясна улица”, коментира един от търговците.

Гняв на Капитан Райчо! Пловдивчани избухнаха: Това е пълно безумие! ВИДЕО

Припомняме ви, че ухото до Католическата църква от вчера остана в историята. Метални заграждения с обозначителни знаци затвориха завинаги движението по свръзката между булевард „Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”.

Все още обаче алтернативният маршрут не е отворен, което ще доведе до хаос в движението по традиционно натоварената улица "Гладстон" и бул. "Руски". 

Към това трябва да добавим, че и КАТ не са одобрили организацията на движение през Понеделник пазара. Проектът е върнат на Общината за преработка.

Как се правят ремонтите в Пловдив? Отговорът на този въпрос може да дадете в седмичната ни анкета, която е активна от този момент.


 

TrafficNews.bg