Въпреки пандемията и лошите метеорологични условия, тече усилена подготовка за предстоящия поливен сезон в Пазарджишко. "Напоителни системи" ЕАД клон Тополница започна почистване на всички напоителни канали и строително-монтажни работи в разрушените участъци. Едновременно с това се работи и по почистване на корекциите на реките.

„Язовирите в района на клон Тополница имат необходимото количество вода за провеждане на сезона и задоволяване нуждите на земеделските производители.

„Отново срещаме проблем с натрупаните битови отпадъци в каналната ни мрежа, което затруднява дейността ни”, обясни управителят на клона Сашка Целева.

Тя съобщи, че са одобрени 3 проекта на клон Тополница по мярка 4.3 на МЗХГ и предстои откриване на строителните площадки. Клонът участва с 35 обекта по Плана за възстановяване и устойчивост.

По каналната мрежа от изграждането й до момента са извършвани само аварийни дейности. Предстоят основни ремонти на много хидротехнически съоръжения, което ще доведе до намаляване на загубата на вода и ще бъде добра възможност за увеличаване на поливните площи. Нещо, което към настоящия момент е невъзможно.

„Във връзка с предстоящия ни професионален празник  на 22 март, когато се отбелязва Денят на водата, бих искала да поздравя всички служители и работници на "Напоителни системи" ЕАД клон Тополница. Да им благодаря за постигнатите резултати и им пожелая преди всичко здраве и нови професионални успехи”, допълни Целева.