„Тепето е занемарено и не е облагородено, трябва да се направи нещо, защото сухата растителност бързо гори. По цял свят хората презентират подобни забележителности, а тук с лека ръка ги оставяме на съдбата”. Това разказа пловдивчанина Георги Тошев пред TrafficNews.bg

Младежът беше изкачил тепето, докато няколко метра по-надолу склона гореше. 

„Сигурно е запален от цигара, има много безотговорни хора”, предположи друг пловдивчанин.

Коментарът, както и кадри от пожара - вижте във видеото:

Три пожарни се отзоваха на сигнала за пожар, подаден около 20 часа. Заради труднодостъпния терен, огнеборците гасиха пожара ръчно. Най-вероятно огънят е тръгнал от цигара. Не се изключва и версията умишлен палеж. Силният вятър разпространи пламъците и те обхваната растителността на природната забележителност, която е защитена територия. До евакуация за близкото неврологично отделение не се стигна.

Час и половина по-късно огънят беше потушен, а над тепето се издигаше само дим. Пожарникарите продължават да са на мястото на инцидента, полицията разследва причините за пожара.

Екипът на TrafficNews.bg благодари на читателите си за десетките снимки и любителски клипове, които ни изпратиха. Надяваме се да се стигне до истината за поредния пожар. 

TrafficNews.bg