Толкова пъти се обаждахме в Общината, за да предупредим за дървото - никой не ни обърна внимание! Това сподели пред репортер на TrafficNews.bg жител на улица "Лев Толстой". Припомняме, че тази нощ 40-годишна топола се стовари върху автомобил, паркиран на улицата. Инцидентът е станал на метри от Професионална гимназия "Асен Златаров“. Колата е смазана до неузнаваемост, а все още не е ясно кой е собственикът й.

Наш репортер се обърна за коментар към ОП "Градини и паркове". От предприятието обясниха, че до тях не е подавана жалба, нито пък е издавана заповед от районното кметство за премахване на дървото. То рухнало в ранните часове на денонощието, а на мястото веднага пристигнал екип на "Пожарна безопасност", за да разчисти участъка. Тази сутрин тополата бе нарязана от служители на общинското предприятие. 

От "Градини и паркове" припомниха, че хибридните тополи в града са предвидени за отсичане, след определен период от жизнения им цикъл. 

"За всяко едно дърво обаче се издава заповед, след като бъде назначена комисия от експерти. Документът се подписва от районния кмет и се предава на нас. За въпросната топола през последните три години не е издавана такава", обясниха още общинските служители. 

Междувременно, жителите на улица "Лев Толстой" изразиха опасенията си, че това може и да не е последният инцидент в града. 

"Из цял Пловдив е така, виждате какво се случва", коментират лаконично те. 

На метри от училище: 40-годишна топола премаза кола в ПловдивИздирват собственика на автомобила