Първите пакети с храна от кампанията "Сподели Великден" вече стигнаха до пловдивчани. Доброволци на БЧК от днес сутринта разнасят хранителни продукти на самотноживеещи хора и семейства, останали без препитание, заради ограничителните мерки. Стотици милосърдни пловдивчани се включиха  вчера още на старта на кампанията. 

Акцията се организира от клуб "Бушидо" и комплекс "5 POINTS", съвместно с Областния съвет на Българският червен кръст и с подкрепата на Община Пловдив. В кампанията участват млади доброволци от клубовете на комплекса. Пред TrafficNews те споделиха, че много хора проявяват интерес.

Големи компании - производители също са изключително активни. Производителят на млечни продукти "Бор Чвор" дари 600 кисели млека,  620 литра прясно мляко, моцарела и кашони с ореховки. Захарна фабрика помогнаха с бисквити и сушени плодове, производител на захарни изделия също дари голямо количество шоколадови изкушения.  "Екоприм" предостави на кампанията голямо количество ориз. 

В акцията снощи се с онлайн концерт от "Бушидо" се включи и звездата Ивана. Близо 40 000 човека гледаха и слушаха най- големите хитове на звездата. Част от тях се включиха с благотворително с поздрави към свои приятели, а събраната сума е близо 360 долара. Благотворителната кауза, в която ще бъде вложена сумата, ще бъде избрана от певицата. 


TrafficNews е медиен партньор на събитието.