Добри пловдивчани намериха захвърлени на поляна и поставени в кофа малки кученца. По думите им, животинките са стоели така поне 3-4 дни, тъй като били много стресирани и останали кожа и кокал.

Те се погрижили за кученцата и с помощта на лекарства и инжекции едното от тях се е възстановило напълно, но за съжаление другото не е оцеляло. 

Палето, което все още търси своя дом, е женско и е на 2 месеца. Според пловдивчаните ще остане дребно по размер, а в момента тежи по-малко от 2 кг.

"Една жена от Пазарджик иска да го вземе и днес ще ходим следобед да й го занесем, ако не се е отказала. Кученцето е на село , а днес ние се прибираме в Пловдив и няма кой да го храни там. Един човек на добра воля минава и му дава сега храна, но той има още 20 кучета и ни е неудобно да го ангажираме. Възможен е транспорт и при желание за осиновяване и ваксина." - споделят спасителите на кученцето. Телефон за връзка: 0877 500 409

Това не е първото подобно добро дело на въпросните пловдивчани. През месец март те успяха да спасят от смърт още три малки кученца, които откриха на един на изходите на Пловдив. 

Историята завърши със щастлив край и въпреки периода на пандемия, животинките бяха осиновени и вече имат дом. 

Осиновиха две, от общо трите кученца, захвърлени в покрайнините на ПловдивМаслинка все още търси своите стопани