ПСР тестовете вече влязоха в действие на ГКПП Кулата. Оказва се, че не всеки влизащ в Гърция е подлаган на тест. За това разказаха пловдивчани, тръгнали към южната ни съседка.

„Само по един човек в колата е тестван с ПСР. Това бе съпругът ми. Мен също ме попитаха, дали искам да се подложа на тест. Не казаха за чия сметка е, но не казаха и дума за пари”, разказа пловдивчанката.

След взетата проба, служителите на пункта са ги предупредили, че поне един ден семейството трябва да бъде под карантина в хотела. Ако резултатът е положителен, те ще се свържат с тях.

В същото време в късните часове на деня, опашки на пункта няма, както и километричните опашки.

Припомняме, че от 8 юли  Гърция затегна пропускателния режим през Кулата, където от днес се извършват страната без изключение. Решението на Националната здравна организация е в резултат на увеличените случаи на К-19, които на 80% са регистрирани на граничните пунктове на влизащи граждани в Гърция.

На Кулата: Задължителни ПСР тестове на всички влизащи в ГърцияЗа последните 24 часа гръцките власти обявиха 27 нови случая на коронавирус, 14 от новозаразените са туристи