Най-важният проект, който трябва да започне Здравко Димитров през 2020 година е „Модър-Царевец”. Това са определили читателите на TrafficNews като приоритетен проект в анкетата на сайта ни.

1/3 от анкетираните или близо 34% са посочили връзката между „Западен” и „Южен” за най-важна.  Самият Димитров също е казвал, че това е проект, който ще бъде начело на списъка му с проекти. С встъпването си в длъжност Зико прекрати обществената поръчка за пробива,  но заяви, че се подготвя нова, която да бъде с изработения проект, който е бил в чекмеджетата на Община Пловдив. Очаква се проектът да струва около 12 млн. лева.

На второ място читателите ни са поставили скъпия проект за връзка между „Южен” и „Тракия”. Естакадата над жп линиите ще струва около 52 млн. лева,  като ще свързва бул. „Ал. Стамболийски” с „Цар Симеон” и Асеновградско шосе. За тази опция са гласували 21%  от читателите ни.

Проблемът с паркирането е поставен пред нов мост над река Марица. Над 15% от запитаните искат многоетажни паркинги в центъра на града и по районите, а да се решат проблемите с паркоместата.

На следващо място е мостът на реката, който ще свърже бул. „Копривщица” с бул. „България” и е на стойност от 30 млн. лева. За него са гласува 14%.

Пробивът под Водната палата, който ще струва около 8 млн. лева, е предпочитан проект за 10% от анкетираните.  Според 5%  от останалите читатели приоритетният проект трябва да е друг.