Планинските спасители от отряда в Сандански помогнаха на турист, тежко пострадал при падане в Пирин. Сигналът бил подаден в петък, в 12:39 часа, за пострадал човек в близост до пътеката водеща към параклис "Св. Иван Рилски" над град Сандански. В 13:37 часа шестима планински спасители се отправят към пострадалия. За него се знаело, че в четвъртък следобед е паднал в дълбоко дере непосредствено под пътеката и е прекарал там нощта.

След пристигне на място, негов приятел казал на спасителите, че пострадалият е в тежко състояние и няма възможност да се движи сам. При пристигане до пострадалия се установява, че той е с травми в областта на гърдите, краката и охлузи рани по тялото. "Оказана му е нужната медицинска помощ и посредством моторна лебедка и редица алпийски способи е изваден от дерето до пътеката, откъдето последва транспорт на ръце със специализирана количка. Пострадалият е предаден за лечение в Спешна помощ, Сандански. Акцията приключва успешно в 17:15 часа", съобщават от ПСС - Сандански.

Спасителите апелират да на се подценява спецификата на терена, макар и привидно лесен и безопасен. "Никога не излизайте сам в планината! Проверете метеорологичната прогноза и условията в района!
Качете на телефона си мобилното приложение на ПСС! С него се работи лесно и улеснява спасителите, след изпращане на координати!
Не забравяйте да си направите планинска застраховка!", са останалите препоръки към туристите