Легловата база за лечение на заразените с коронавирус е напълно запълнена. Само в рамките на седмица хоспитализираните пациенти с COVID-19 болницата са се увеличили двойно. От 38, сега те са 68, като четирима от тях са в интензивното отделение. Има още няколко легла за интензивно лечение.

„Чакаме да видим какво ще е разпореждането, тъй като не лекуваме само заразени с коронавирус. Ако се наложи ще разкрием още легла за лечение на ковид, но това ще засегне и другите болни. Ние не лекуваме само коронавирус“, каза професорът.

Той изрази притеснение и относно заразяването на медици, което според него се дължи на отпускане.

„Последните два месеца всички бяха много по-спокойно, за съжаление обаче  сега не е така. Това доведе до отпускане. Всички, които са положителните могат да бъдат обхванати с PCR тестове и те са опасни. Лекарите в коронавирус отделенията, макар да са в нечовешки условия те са защитени, докато останалите колеги – те за съжаление са се поотпуснали и не взимат достатъчно мерки“, заяви Балтов пред Нова телевизия.

Според него трябва се взимат локално мерки, като например в Търговище – където има данни, че заразата е тръгнала от панаир.