Тотев е лъжец! Така откри пресконференцията си собственикът на футболен клуб Векта Петър Никленов. Той застана пред медиите, за да даде разяснение по казуса с концесията на комплекс Нептун, в рамките на която ползва бившия работнически стадион. Той лепна квалификацията на градоначалника, тъй като по думите му преди разразяването на бурята "Нептун" е имал среща с него, на която го запознал с изрядността на концесията и е получил уверението, че тя ще бъде удължена. Но не би, вдига ръце упълномощеният от концесионера бизнесмен, разказва Под тепето. Той подема битка с общинската администрация, като с въпроса вече се занимава  Административният съд. Там е заведено дело по жалбата му от 31 януари срещу кметската заповед за прекратяване на концесията и изземване на обекта. Инженерите са объркали рейса, визира той Тотев и заместника му Димитър Кацарски. Съгласно договора концесионерът има право да реши дали да продължи да ползва комплекса за още десет години ако е изпълнил всички условия по него. А те дори за преизпълнени. Там имаше едно блато, което днес е Нептун, и една разорана нива, която днес е стадион Векта. Изградил съм нови трибуни, без това да е залегнало в условията по договора, теренът също е напълно обновен, обясни той. И загатна, че очевидно дупката, преобразена с над 2 милиона лева в супер апетитен обект, трябва да бъде взета, за да се даде на някой „наш” човек в последствие. Това обаче няма да стане, подчерта Петър Никленов.    

Поводът за пресконференцията днес е вчерашното посещение в комплекса, което му устроили инж. Кацарски, служители на общината и тридесетина общински полицаи. Те „щурмували” Нептун с идеята да изхвърлят концесионерите и да влязат във владение. Правиха ми се на мутри. Върнаха ме 20 години назад, но днес хората с бухалки са в други униформи. Показах им документите, които ни дават право да бъдем там и които вече са на вниманието на Административния съд. Две госпожи от администрацията само видяха, че имаме право на задържане, осъзнаха за какво става въпрос. Подписах протокол, че отказвам да им предам обекта и те си тръгнаха, обяснява Никленов. И пита защо просто не са го повикали с документацията, а са организирали подобна акция. Той е категоричен, че общината е неизрядна, тъй като не дава право на концесионерите да се възползват от клаузите по договора. Това не пречи на Кралят Слънце да се разпорежда, да си превишава правомощията, при това без решение на общинския съвет. Явно местната власт не признава закони, гази ги, допълни той. Твърдо заявява, че ако администрацията продължи да действа по този начин и откаже удължаване на концесията, той ще осъди общината да изплати на концесионера всички приходи за следващите десет години, които би следвало да калкулира той. Пари, които ще платят пловдивчани, размаха пръст бизнесменът.    

Аз съм един обикновен човек, инженер, но истински, а не с купена диплома и не със завършено Авто, и си мисля, че ако срещу мен имаше добронамерени хора, нямаше да се стига дотук. Защото пак повтарям- говорим за образец за концесия. Десет години се занимавам с деца. Във Векта тренират над 100 момчета. Аз съм сред малкото луди хора, които инвестират за децата от собствения си джоб средства, които не е откраднал. Не съм получил никаква помощ от общината въпреки успехите, които има клубът. Дори на Бала на спортиста не ме канят. Не се обиждам, разбира се, но тук говорим за отношение. Стигам до извода, че някои хора са на едни места не с идеята да управляват и да работят за града ни, а с други цели. В този контекст се обръщам към гражданите на Пловдив- ако намерят златна плочка или заровени диаманти на новото кръгово край Водната палата да бъдат така любезни да ги предадат в общината, каза още Никленов, визирайки цената, която данъкоплатецът плати за съоръжението. Крайно неприятно ми е тези хора да управляват града ни, ще направя всичко възможно това да не се повтаря. Премиерът Бойко Борисов го познавам лично, а инженерът стана кмет благодарение на него. Не вярвам министър-председателят да иска на негов гръб да се правят безобразия. Истината ще стигне до Борисов рано или късно по един или друг начин, заяви Никленов.

TrafficNews.bg