Командващият Военновъздушните сили ген. Петров и шефът на авиобаза Граф Игнатиево ген. Русев да подадат оставка незабавно! Това поиска председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

"Командващият ВВС генерал-майор Димитър Петров и бригаден генерал Николай Русев, командир на 3-та авиобаза Граф Игнатиево следва незабавно да подадат оставка от постовете си, след трагичния инцидент на авиобаза Граф Игнатиево днес, при който загинаха двама български пилоти".

"Те трябва да поемат отговорността за трагедията, а компетентните разследващи органи да установят причините за тази тежка катастрофа и виновните, за да се стигне до трагичния инцидент и загубата на човешки животи", пише в изявлението. 

Двама са загиналите в авиоинцидента в Граф Игнатиево, потвърдиха служебният премиер Димитър Главчев и министърът на отбраната Атанас Запрянов, които са на мястото на инцидента.

"Самолетът е излетял технически изправен. Да, той е реновиран. Повече не можем да коментираме, защото вече в базата се намира и Военна прокуратура", уточни министърът на отбраната.

Загиналите са майор Петко Димитров Димитров на 51 години и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин на 28 години.

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски изрази и своите съболезнования към семействата на загиналите пилоти в днешната катастрофа край Граф Игнатиево. 

"Новината за трагичния инцидент с учебния военен самолет L-39 и загубата на човешки животи помрачи днешния ден", пише в изявлението.

"Изказвам своите най-дълбоки съболезнования на близките на загиналите пилоти", довършва той. 

Тежък инцидент на авиобаза "Граф Игнатиево", разби се учебен самолетМинистърът на отбраната Атанас Запрянов е отменил утрешното авиошоу

Камера е заснела момента на авиокатастрофата край „Граф Игнатиево” ВИДЕО

Старши лейтенант Венцислав Дункин и майор Петко Димитров са загиналите при инцидента на Граф Игнатиево28-годишният лейтенант се е оженил наскоро

Загиналите в Граф Игнатиево -сред най- опитните летци в БългарияМинистърът на отбраната обяви 14 септември за ден на траур във Военно въздушните сили