Пациент в бургаската болница е скочил от третия етаж и е избягал, след като медиците го уведомили, че ще му вземат втора проба за PCR тест. Мъжът бил със съмнения за Ковид-19 и вече му бил дал проба за изследване, резултатът от което бил отрицателен. От ОД на МВР съобщават, че 34-годишният Красимир е намерен в храсти край жилищен комплекс в града.

Мъжът е скочил през прозореца в стаята си на третия етаж в лечебното заведение около 15:20 часа днес. Той паднал върху линейка в двора на болницата, след което побягнал. Няколко патрулки на Пето РУ-Бургас го издирваха близо 2 часа. 

По информация на Флагман.бг помориецът е бил настанен с остра дихателна недостатъчност в общото отделение по реанимация – в Хирургическия корпус на болницата, където има стотици болни. PCR тестът му при приемането е бил отрицателен. Тъй като състоянието му започнало да се влошава, реаниматорите му съобщили, че се налага днес да вземат по-задълбочени мерки за изследване, съмнявайки се, че е възможно да е болен от COVID-19. След като чул това, Красимир П. изненадващо скъсал системите, отворил прозореца и скочил върху козирката на сектора с линейките на Спешна помощ. 

Притеснен служител на реда се оплака в редакцията на Флагман.бг, че с голи ръце е трябвало да озаптяват изпадналия в параноя пациент, за който има съмнения, че  е заразен. В момента помориецът е закаран в лаборатория и са взети всички мерки за безопасност на придружаващите го служебни лица, казаха от УМБАЛ-Бургас.