Представителите на малкия партньор в управляващата коалиция "Обединени патриоти" се оказаха доволни от оставката на Румен Порожанов като земеделски министър.

И ВМРО, а и НФСБ декларираха, че не са особено доволни от работата на вече бившия земеделски министър. А лидерът на НФСБ Валери Симеонов съобщи, че е искал смяната му още преди време на коалиционен съвет, но не го съобщил публично.

"Аз съм искал - по темата за явния лобизъм при наредбата за училищния плод и мляко. Лично съм поискал смяната на председателски съвет", заяви Симеонов.

От ВМРО обясниха, че техните представители са работели трудно с Порожанов и чакат да видят как ще работят сега с новата стара министърка Десислава Танева.

"Мисля, че няма да й бъде лесно. Дано да не се поддава на лобизъм поне в степента, в която досега", заяви още лидерът на НФСБ.

Симеонов има и конкретни очаквания към Танева: "Да се извървят промени и по регионални дирекции където кадри на ДПС продължават да кадруват и да дерибействат".

ДПС пък са гласували против рокадата в кабинета.

"Не сме против оставката, а против това правителство", заяви депутатът Халил Летифов.

Скоропостижно, за 4 минути: Порожанов вече не е министър, Танева пое МЗХГБорисов не дойде в парламента, никой не направи изказване за смяната

Десислава Танева – чиста! Не се притеснява от атаки срещу неяТова е най-тежкото министерство, 100 000 са земеделците у нас, обясни тя