Само десетина дни остават до пускането в експлоатация на ремонтирания участък от аутобана от Пловдив за Черноморието. Така зададеният срок е с две седмици по-малко от начално обявения. До 15 юни трябва да завърши ремонтът на 22-километровия участък от магистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

В същия срок ще приключи и изпълнението на проекта за разширяване на пътя Бургас – Слънчев бряг в участъка Поморие – Ахелой и обходния път на Ахелой.

Припомняме, че поетапното затваряне на участъка от аутобана бе започнато в началото на месец май, за да се извършват нужните дейности по рехабилитация. Пътят бе в много лошо състояние и не бе ремонтирано от 25 години. Вероятно скъсените срокове се дължат на факта, че активния морски сезон започва и е нежелателно да бъдат образувани тапи на трафика към черноморските курорти. 

Такива задръствания вече са факт. Както TrafficNews.bg съобщи, в първата неделя от месец юни се образува истинска блокада на магистралата. Движението бе парализирано още от Стара Загора, като лентите са препълнени с коли, заради реорганизацията на движението. 

Очаква се с пускането в експлоатация на цялото трасе да се избегнат подобни транспортни неволи.