Върховният Административен съд върна пазара на „Младежка“ на фирмата концесионер, научи TrafficNews.bg. След редица полемики между концесионера в лицето на Атанас Червенков – Райфъла и Общината съдът постанови, че градските власти незаконно са влезли във владение на тържището. Така още утре концесионерът ще започне отново да събира такси от търговците на пазара, до днес те плащаха на Общински пазари, като дори кметът Иван Тотев се похвали, че за миналия месец са заработени над 1000 лева от наеми.

Припомняме, че на 11 юни служители на Общината бяха разлепили уведомления по тържището на „Младежка”, че на другия ден те ще влезнат във владение. Концесионерът входира жалба в Административния съд за решението на кмета, а съдът се произнесе за спирането на заповедта. Оказва се, обаче че Общината вече е влезнала във владение на пазара.

Със засилено полицейско присъствие те уведомили всички на тържището, че Общината вече го стопанисва и те трябва да плащат таксите си само на служителите на предприятието Общински пазари.Общината все пак обжалва във Върховния административен съд решението на предходната инстанция, въпреки това обаче те не изпълняват решението на първата инстанция и не освобождават пазара. Този път решението на ВАС е окончателно и Общината не може да го оспорва.

Още по темата ТУК 

TrafficNews.bg