Моргите на някои от болниците в Щатите вече са запълнили своя капацитет. Труповете на починали хора се скупчват един върху друг в хладилни контейнери. Това става ясно от снимки, който лекар от Спешно отделение в Детройт е изпратил до CNN. 

Медикът разказва за кошмарна нощ в началото на месец април, в която здравните работници в болница "Синай-Грейс" превърнали една от малкото свободни стаи в импровизирана морга. Самата морга вече била пълна, а и не работила през нощта. Затова телата на починалите били събрани в помещение, което обикновено се използвало за медицински проучвания. Въпросната 12-часова смяна лекарите определят като "непосилна". 

Впоследствие били поръчани хладилни контейнери, които към момента се намират на паркинга пред лечебното заведение. Проверка на CNN на място е установила, че към момента там има поне пет подвижни контейнера. 

"Запълнихме всичките си легла, за да поддържаме живота на пациентите си. Затова не можем да отделим такива за телата им", разказа служител на Спешното. 

Говорителят на болницата Браян Тейлър е коментирал, че починалите са третирани с "уважение и почит" и остават в болницата, докато не могат да бъдат изпратени подобаващо. Той допълни, че здравното заведение е последвало примера на Ню Йорк и други щатове, като е подсигурило допълнителни помещения, за да може да съхрани телата.

Капацитетът на болницата е 130 души. В началото на април, когато са правени снимките, той бил запълнен. През последните няколко дни обаче броят на пациентите намалял до 50, коментира още Тейлър.