Отново се получи разминаване между Община Пловдив и Областна управа отново мерките, които се въвеждат в Пловдив срещу COVID-19 .Вчера от областна управа обявиха, че всички организирани масови мероприятия в града и областта се ограничават до 30% от капацитета им.

Днес от Община Пловдив пуснаха също указания за мерките, които се взимат, като в тях пише, че местата ще се заемат до 50%.  След това от пресцентъра на градските власти пуснаха следното съобщение:

„Във връзка с множеството запитвания от вас ви информираме, че до момента в Община Пловдив не е постъпило официално уведомление и информация за допълнително въведени противоепидемични мерки от Областния оперативен щаб. Единствено писмо, в което се изисква от общините да информират Областния щаб за предстоящи масови мероприятия. 

В момента Общинският кризисен щаб се придържа стриктно към указания на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от вчера. Тя дава възможност на кметовете на общини да издават заповеди за прилагането на въведените мерки в рамките на техните правомощия”