Провиснали жици блокираха движението на улица в Кършияка, сигнализира читателка на TrafficNew.bg. Инцидентът е станал на кръстовището на улиците „Победа” и „Димитър Стамболов” в непосредствена близост до жп гара Филипово. Въпреки че мястото е накрая на града, заради гарата е доста оживено и оттам минават както пешеходци, така и много автомобили. Висящите жици обаче са опасни за всички и е въпрос на време да стане някой нелеп инцидент.

„Трябва ли да има нови жертви, за да се трогне някой?”, възмущава се нашата читателка, която ежедневно минава през района.

Абсурдът в случая е, че подобна картинка в Пловдив не е прецедент, а ежедневие. Според кмета на Пловдив ситуацията била следната – районните кметове инспектирали всеки месец мрежата и давали предписания дали тя е опасна. Тролейбусните жици обаче са толкова стари, че само седмица по-късно те могат да се сгромолясат, въпреки че преди това те не изглеждали опасни.

Припомняме, че преди 5 години паднали жици убиха жена на кръговото кръстовище на Централна града. В последните години имаше десетки случаи на паднала контактна мрежа на почти всички булеварди. Съдебните дела за демонтирането й обаче продължават.