По повод 1-ви юни - един от любимите празници на малките, на по-големи и на най-големите, които така и не са пораснали, в София ще се състоят много събития, подходящи за всички изброени. И макар дъждовно, има и предложения за развлечения и на закрито: 

10 часа, Южен парк, Мини Арт Фест

"На 1 юни сме подготвили "Подарък за децата на София" с много  цирк и изнененади. Очакваме ви да сте “going” и “interested”, но преди всичко ви чакаме на 1 юни на Голямата сцена в Южен парк 2 (Хилтън парк) в 10:00 часа. 
Приготви ли сме голяма покрита сцена, циркови представления, работилници, тренировки  и  много добро настроение. 

На място ще се приготвят вкусни сандвичи и сладки, лимонада и наливна бира. 
"Абе голям купон е!" както каза нашето момче от Соцалния Цирк

На другия ден сме в кв. “Факултета“ ще подарим и там цирк и тренировки. Мини Арт Фест 9 е цирков празник; човешко споделяне на умения, идеи и ценности; обгрижване на деца и младежи в риск; и разбира се – среща с вас, публиката.

Ще бъде МИНИ! Ще бъде АРТ! Ще бъде ФЕСТ!
Ще бъде МИНИ АРТ ФЕСТ, и то за 9-и пореден път!
ЗАПОВЯДАЙТЕ! РАЗБИРА СЕ – ВХОД СВОБОДЕН!"

11 часа, Градска градина, Детски панаир

"Над 60 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което по традиция ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър „Иван Вазов”. 

Предвидените работилници за 1-ви юни ще се провеждат в рамките на целия ден от 11.00 ч. и 20.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. По традиция Фондация Изиарт е изработила и специално създадени игри за музеите – децата ще могат да станат откриватели в Музей за история на София, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Софийска градска художествена галерия, Национален Природонаучен музей. 

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, калиграфия (за писане на глаголица). В програмата има и редица спортни активности – танци, йога, тенис шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Както всяка година ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари."

13:00, 13:40 и 14:20ч., пл. "Възраждане", Пътуване с ретротрамвай

"Подарете едно невероятно преживяване за 1ви Юни на Вашето дете!
Подарете му разходка с ретро трамвай, опознавателни игри и подаръци за всички. Tram Experience Bulgaria за Деня на децата е алтернативно транспортно- образователно изживяване предназначено за любознателните и търсещите. В тази категория се включват всички деца, ученици, подрастващи и техните придружители/родители, които искат да преживеят една различна, приятна и най-вече образователна разходка с ретро трамвай из центъра на София.

Важно! Билети се закупуват за всички деца над 2 годишна възраст.

В разходката с нашия екип ние Ви предлагаме:

1. Специално разработена драма техника с реквизит.
2. Професионален актьор/аниматор.
3. Игрово табло, нарисувано собствено ръчно от млад художник, показващо основни места по целия маршрут през които преминаваме.
4. Уникална атмосфера в ретро трамвай от 30-те години на 20-ти век.
5. Освежаваща напитка.
6. Подарък за спомен.
7. Всички наши гости ще получат подарък от Магическата кутия на MadeByKids.clothing ваучер с промо код за 15 лева отстъпка при евентуална покупка.
*С Магическата кутия на MadeByKids.clothing, можеш да превърнеш всяка рисунка в готова дреха за обличане. Създай десен за рокля или тениска, по твой уникален дизайн.
С част от техниките на великия Джани Родари на финала на нашето пътешествие във времето децата ще знаят повече за заобикалящия ги свят.
Начална и крайна спирка на пл. Възраждане.
Три пътувания от 13:00, 13:40 и 14:20ч. Поради големия интерес, са предвидени още три пътувания.