Окръжната прокуратура в Плевен задържа за 72 часа и привлече като обвиняем 36-годишен мъж от град Славяново за извършен грабеж при условия на опасен рецидив в същия град, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Нанка Рачева. Сигналът за престъплението е постъпил от пострадалия - 82-годишен мъж, който е съобщил, че му е нанесен побой и му е отнета сума от 120 лева.

Задържан е 36-годишен мъж, посочен от пострадалия като извършител. От дома на арестувания са иззети дрехите, с които е бил при извършване на деянието. Предстои да бъде внесено искане в съда за постоянна мярка "задържане под стража" на обвиняемия. Разпитани са свидетели, взети са образци за сравнително изследване, пише 24 часа

Предстои ДНК експертиза, съдебно-медицинска експертиза. Обвиняемият е осъждан многократно за престъпления от общ характер, предимно кражби, като през последните години има присъди за грабежи и управление на МПС като неправоспособен. Има реално изтърпяване на наказания "лишаване от свобода" - най-голямото е година и 6 месеца.

Последното е изтърпял през 2016 година. Пострадалият е в болница, без опасност за живота. Има счупвания, разкъсвания, отоци и синини. Законът предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода за това престъпление, каза говорителят на прокуратурата.