Бившият служител на звено “Съдебна Охрана” в Търговище, който блъсна момче и момиче на мотор, излиза от ареста. Шуменският окръжен съд му наложи парична гаранция от 5000 лева, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

В началото на ноември 49-годишният Валентин Парашкевов, който е брат на бившия началник на Областната дирекция на МВР в Търговище, предизвика пътен инцидент, при който пострадаха момче и момиче на 16 и 18 години. Парашкевов избяга от местопроизшествието, но часове по-късно бе задържан и пробата му за алкохол излезе положителна.

Родителите на пострадалите организираха протест пред Съдебната палата в Търговище с мотото „Стига с тези чадъри!”. За делото по гледане на исканата от прокуратурата мярка за задържане всички съдии в Търговище си дадоха отвод. Затова делото бе гледано в Шумен. Междувременно Парашкевов бе уволнен от "Съдебна охрана".

Окръжният прокурор на Търговище Драгомир Сяров поиска да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Защитата на шофьора поиска по-лека мярка.

Шуменският окръжен съд наложи парична гаранция от 5 000 лв.

“След като сумата бъде внесена, Парашкевов ще излезе на свобода. Това е окончателно решение и не подлежи на обжалване”, уточниха от Апелативната прокуратура във Варна.

Уволниха надзирателя, блъснал пиян две деца и избягалПо време на инцидента служителят е бил в почивен ден след дежурство