Сексуално насилие над дете в приемно семейство в Ямбол предизвика скандал между социалните служители. Въпреки подозренията и становището на съда, семейството все още е в списъка за приемна грижа. 

Бившата директорка на дирекция "Социално подпомагане" в Ямбол Мария Славова твърди, че е уволнена, след като извела друго дете, настанено при въпросното семейство, предаде bTV.

В края на 2018 г. адвокат Дарена Миткова е защитник на 6-годишно дете по дело за разсиновяване в Добрич.

По думите на осиновителката детото имало утвърдена хомосексуалност. Затова тя се отказало от него.  

Съдебно-психиатричната експертиза е подписана от психолог и психиатър. Според тях следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло преди да бъде осиновено. 

"Разбрах, че от мъжа в приемното семейство спрямо детето са извършвани действия със сексуален оттенък. Детето е жертва с вече деформирана психика", заяви Миткова.

"По време на настаняването на детето в приемно семейство приемният родител "Чичо Гошо" и детето са имали съвместни забавления със сексуален оттенък, което е довело до нарушаване на сексуалната му идентичност", гласи решението на съда в Добрич.

След като осиновителката се отказва от него, момченцето е настанено в социален дом в Добрич. Заради травмите от преживяното с детето ще работят психолози, но шансът да бъде осиновен отново е минимален.