Нови положителни проби на коронавирус бяха отчетени след масовото тестване в Доспат. Още 26 жени са зарзени с COVID-19 в цеха за детски играчки в Доспат, съобщават от РЗИ-Смолян.

Както съобщихме в града очакваха резултатите от 170 теста, които бяха направени, след като пламна огнище на заразата в предприятието. Всички положителни проби бяха на хора от Сърница.

Новозаразените са предимно от села около Доспат и Сърница. В цеха за производство на играчки за шоколадови яйца работят общо 220 души.

Иззети са проби от всички работещи. Предприятието в момента е затворено, като ттепърва ще става ясно за какъв период. Вземат се мерки да се ограничат пътуванията на жители на Доспат.

Кметът на Доспат Елин Радев съобщи тази сутрин, че много от работниците в цеха са взимали аналгин тази сутрин, за да понижат температурата си и така да преминат през проверката с термометър.

Огнището в Доспат:  Заразените работници пиели аналгин, за да минат през проверките в цехаОчакват се пробите на 170 души от района днес