Спешна дарителска кампания с мотото „Бъдеще за Михаела” стартира семейството на 7-годишно момиченце от Димитровград. Вместо да бъде сред връстниците си и да изпълва дните си с детски игри и усмивки, вече 6 години тя води непрекъсната борба за живот. За този период Михаела и родителите й преминават през ужаса на диагнозата Невробластом - първоначално и впоследствие - Сарком на Юинг. Зад гърба си детето има 4 операции, над 60 химиотерапии и 3-месечна протон терапия в Германия. И макар известно време нейното здраве да е било стабилно, началото на 2020-а година носи лошата новина - след поредната химиотерапия в Детската онкохематология на УМБАЛ „Свети Георги”- Пловдив, става ясно, че тя вече не действа.

Според лекарите, единственият шанс за 7-годишната Михаела е имунотерапия. Тази процедура не е регистрирана в България, но се прилага в Америка и Япония. Медикаментите за лечение не се заплащат от Здравната каса и са непосилно скъпи за всяко българско семейство. Цената на един флакон е в размер на 15 000 евро.

Според предварителните изследвания Михаела се нуждае от 6 курса имунотерапия, през период от 20 дни, като цената за всеки е по 60 000 евро. Първият от тях трябва да започне в началото на месец февруари. Нужни са 24 флакона, като за 6-те курса на лечение е необходима колосалната сума от 360 000 евро.

Лекарството, което ще бъде приложено на Михаела вече е било прилагано от лекарите на друго дете, за което е било организирана кампания за набиране на средства и в момента то е в състояние на трайна ремисия.

Семейството и близките на Михаела се надяват, че чудото ще се случи и за тях и молят спешно за помощ!

Всеки от нас може да подкрепи малкото момиченце, за да има своето детство, да ходи на училище, да порасне и да живее един нормален и пълноценен живот.

Може да подкрепите Михаела по следния начин:

- в Helpkarma

- кампанията "Бъдеще за Михаела"

както и чрез дарителска сметка:

УниКредит Булбанк, клон Димитровград
BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45 в лева

BIC UNCR BG SF
Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова