Млад мъж с хубава работа, който е учил и работил в чужбина, бе пребит от охранители в "Кауфланд". Ради Лазаров бил заподозрян, че краде батерии, за които имал бележка от друг магазин, пише Флагман. Яките момчета обаче не дочакали да разберат, каква е цялата история и ударили здрав тупаник на бившия футболист, съобщи самият той във "Фейсбук".

Лазаров повикал полиция, а управителят на магазина и охраната се изпокрили. Ради Лазаров смята да съди нападателите си. Ето и цялата му история, разказана в социалната мрежа. Публикуваме текста без редакторска намеса:"Биха ме, защото ме набедиха за крадец. За крадец на батерии в #KauflandBulgaria. И по-конкретно, в печално известния с предишни случаи на упражнено насилие от охранители към клиенти магазин в ж.к. "Дружба", на ул. "Хайделберг"-1. Магазин, в който почти всяка вечер пазарувам. Магазин, в който почти всеки ден пазарува и моята майка.

Магазин, на който семейството ми е клиент от първия му работен ден и магазин, в който цялата ми фамилия е похарчила хиляди левове през последните повече от 10 години. Бях псуван брутално и многократно. Бях обиждан и наричан с всякакви вулгаризми и епитети, които дори ми е неудобно да напиша. Бях заплашван на няколко пъти, включително и когато на мястото дойде патрул -със саморазправа и с разчистване на сметките извън пределите на магазина", пише той. Охраната се активирала, след като заподозряла младия мъж, че има в джоба си батерии от магазина.

"Ами, не. Не крадях батерии. Купувах си вода, вечеря и.. батерии! И за моя зла участ, в джоба си имах отворено пакетче с две батерии, което бях закупил по-рано през деня на 17-ти от магазина на #MrBricolageBulgaria на бул. "Цариградско шосе". Пакетче, за КОЕТО ИМАХ КАСОВ БОН!!! На касата, след като заплатих покупките си, бях спрян от други двама, абсолютно неадекватни като поведение и реакции служители - момче и жена. Впоследствие, жената се скри и не даде сведения пред полицията, а бе длъжна да го направи! Тези двама души, които нито веднъж не отвърнаха на апела ми да се легитимират, директно ме нападнаха с абсурдното изречение: "Обвинен сте в кражба на батерии"!", пише още Лазаров. Когато пристига полицията, за да се изясни случая, охранителите и ръководството на магазина се скриват.

"В един момент комедията стана пълна, и заместник-управителя, и агресора, избягаха. Скриха се от полицаите, които бяха разигравани нагло повече от час, докато принудят двамата да се върнат, да подпишат показанията си и да спазят закона. Към физическата болка съм имунизиран. Няма нещо, което не съм си чупил като футболист. Но знаете ли, няма нищо по-страшно от душевната болка. А мен тази нощ ме боли душата. Прекарах последните 15 години извън България.

Играех футбол, завърших висшето си образование в САЩ, състезавах се, а впоследствие, учех и работех за големи международни компании в Норвегия и Сърбия. Живеех добър живот, имах добър стандарт, но сърцето ми си беше в моята България. В България е погребан баща ми, в България далеч от мен бях оставил майка ми, сестра ми и шепа верни приятели", разказва още Ради Лазаров. "И все към България ме теглеше и все бях нещастен и все тъгувах. Накрая, преди година, реших, че е крайно време да се прибера. У дома. От 18-годишен не знаех точно къде е домът ми, защото той постоянно бе някъде другаде, само не и там, откъдето бях тръгнал. Погнусен съм. Отвратен съм. Огорчен съм. Раздвоен съм.

ВНИМАНИЕ: Момчето с черния суичър и белите маратонки бие и набеждава клиентите в "Кауфланд" за крадци, момчето със сивата качулка и жената с очилата - обвиняват в кражба, чувствайки се явно по-върховен орган от Прокуратурата. Момчето със сивия пуловер пък имаше лош ден - трябваше да се черви в ролята си на заместник-управител на магазина, пише още пострадалият. Ради Лазаров ще мине нови прегледи днес в "Пирогов", след като през нощта се е почувствал зле. 

Бележка за батериите от "Бриколаж" и от "Кауфланд".