Кметът на район „Западен“ Димитър Колев заедно със своите заместници Нонка Симеонова и Ангел Славов откриха официално обновения парк „Ружа“. През последните 4 месеца там бяха изградени изцяло нова детска площадка и фитнес на открито, пространството около фонтана получи нови плочки, а улица „Ружа“ беше преасфалтирана.

Детската площадка е поставена в края на лятото на площ от 130 кв.м. и отговаря на всички европейски стандарти и изисквания за безопасност. Средствата за изграждането на съоръжението бяха осигурени от бюджета на община Пловдив. Детската площадка е покрита с ударопоглъщаща настилка от каучук, която да предпазва децата от наранявания. Новият кът за игра разполага с пясъчник, две комбинирани съоръжения за игра за малки и големи с пързалки, люлка и клатушка. За удобство на родителите пък в района около съоръжението бяха поставени пейки с облегалки.

Фитнесът на открито включва шест уреда, които редовно се зпозват от младежите от квартала. Съоръженията, сред които има задължителните за поддържането на дора форма успоредка и лежанка, са студено поцинковани, като отгоре са боядисани прахово, което ги прави изключително здрави.

Освен за добрата форма на спортуващите, местната администрация се е погрижила и за естетическото оформление на парка. Пространството около фонтана е с изцяло нови цветни плочки, като общата ремонтирана площ е близо 1000 кв. м. От тях около 600 кв. м. сотирски плочи са били пренаредени, а над 350 кв. м. са изцяло нови шестоъгълни плочи. Освен това в парка са поставени и 20 нови пейки. Подорения са извършени и на едноименната улица до парк „Ружа“. През есента 870 кв. м. от нея бяха преасфалтирани с 4 сантиметра плътен асфалт.

С новите придобивки през изминалите месеци паркът се превърна в своеобразе център за спорт, забавления и отдих в района. От администрацията обаче не смятат да спират с облагородяването до тук – за догодина кметът е предвидил преустройство и на фонтана, като замисълът е той да бъде на две нива, а в центъра му да бъде поставен метален глобус със земното кълбо. 

TrafficNews.bg