Рапърът Кание Уест официално се регистрира за изборите за президент на Съединените американски щати. Той ще се яви като независим кандидат от Оклахома. Това съобщиха от избирателната комисия в социалните мрежи. През ноември той ще бъде съперник за Белия дом на настоящия държавен глава Доналд Тръмп и демократа Джо Байдън.

Преди няколко дни рап звездата обяви намеренията си да участва в надпреварата. Това не е първият път, в който Уест съобщава, че ще се яви на избори. Малко по-късно световните агенции съобщиха, че той едва ли ще се кандидатира. 

През 2018 г. Уест, един от малкото известни артисти, които открито подкрепиха Доналд Тръмп, обяви, че се дистанцира от политиката, след като се появи на среща в Белия дом с шапка с надпис "Да направим Америка отново велика". След посещението в Белия дом той каза, че е бил използван, за да разпространи послания, в които не вярва.

"Трябва да изпълним обещанието за Америка, като вярваме в Бог, обединим визията си и изградим бъдещето си. Кандидатирам се за президент на Съединените щати", написа той в Деня на независимостта.

 

 

 

Кание Уест: Кандидатирам се за президент на Съединените щатиРапарът обяви, че ще се бори за поста в Деня на независимостта