Положението в Пловдив след падналия дъжд, който впрочем продължава да вали в определени райони на града, е, меко казано, тъжно. Щрапащи боси до колене хора из улиците. Закъсали автомобили във всякакви пози. Наводнени магазини, детски градини, къщи, молове, улици и улички. Потопен подлез - най-новият и най-скъпият! Хора, които не могат да се приберат по домовете си. Липса на интернет в три квартала. Жени с кофи и легени. Родители, които не могат да вземат децата си от детска градина - просто не стигат до нея. Очукани от градушката коли. Спрели колектори. Спрян ток...
 
И още може да изреждаме. 
 
На фона на всичко това пловдивчани все още имат куража да се шегуват. Подлезът на "Гладстон" стана Канале гранде. Европейската столица на културата се превърна в Морска столица на културата. Митницата стана Пристанището. Кметът си бил изпълнил обещанието за 2-ри гребен канал - само за 7 млн. лева...
 
За да е всичко още по-абсурдно, докато болница "Света Каридад" беше под вода, умници продължаваха да поливат градинките. Ей така - маркучите си поливаха дървета и цветя - да не би потопът, изсипал се над града, да не го е свършил достатъчно качествено... А на отново затворения прелез на "Копривщица" пак умници полагаха асфалт в... мокрото.
 
 
Тъжно... Както е тъжно и това, че след бедствието изведнъж службите на Пловдив се разбързаха и започнаха да отчитат дейност - шахтите почиствали, видите ли! А какво правеха досега "Чистота" и "Паркове и градини"? Не сигнализирахме ли нееднократно, за последен път само преди няколко дни, че дъждоприемните шахти в Пловдив НЕ СЕ ПОЧИСТВАТ? Не сигнализираха ли наши читатели, че подлезът под моста на "Васил Априлов", свързващ магазин "Лекси", редовно е потънал във вода? Че на хората, за да отидат до супермаркета, им са нужни рибарски ботуши над коленете и лодки тип кану?   
 
Сега изведнъж се оказва, че ситуацията е толкова сериозна, че пловдивските огнеборци не могат да се справят с нея. Два екипа пожарникари от РСПЗН Пазарджик с два противопожарни автомобила бяха изпратени под тепетата за съдействие на колегите им в Пловдив за отводняване на обществени и частни сгради.

До момента са получени над 100 сигнала, които се отработват от сили на ПБЗН, Общината и доброволци. От РДПБЗН-Пловдив са отработени над 30 сигнала. По-специфична била ситуацията в Болница “Св. Каридад”, където на място работят два екипа, като има усложнена обстановка поради избила водопроводна тръба. 

Екипи работели и в Онкодиспансера, подлеза на аптека “Марица”, подлеза на Чифте баня, подлеза на Пловдивският университет -1 ниво на Мол “Галерия Плаза”... Не ви ли прави впечатление, господа управляващи, многократната употреба на думата "подлез"? Не ви ли неудобно да ни обяснявате, че нямало "опасност за децата от детските градини", нямало "пострадали и бедстващи граждани"?

Засрамете се!
 
А докато (ако) срамът полази в душите ви, пловдивчани ще продължават да се шегуват - дори и тогава, когато им се плаче. Да живее Пловдив на 3 морета! Или както преди време обобщи наш съгражданин, "Три морета по три главни шосета. Не били, мамо, шосета, най ми били, мамо, централни булеварди." Няма вече "айляк" и "майна". "Пловдив на три морета" е новият ни девиз!