Протестиращи, министър, кмет, обикновени граждани. Всеки има позиция и различен поглед върху трагедията, която сполетя един от символите на културното наследство на Пловдив - тютюневите складове в града. Тази сутрин министърът на културата Вежди Рашидов се закани, че министерството ще използва всички механизми и лостове, които му позволява законът, за да бъдат възстановени тютюневите складове, които пламнаха в Пловдив. Той дойде на инспекция, за да види какво е състоянието им и остана шокиран от останките на сградите, които са паметници на културата.

В същото време пред пловдивската община се проведе протест на граждани заради безотговорното отношение към културните ценности. На пресконференция пък кметът Иван Тотев представи позицията на Общината. 

Преди края на първия работен ден на седмицата вече има и задържан за случая. 44-годишният Любомир Данчев, който от дълги години обитава района на складовете, е обвинен, че е запалил един от сградите, като огънят се е разпрострял и върху останалите. 

Вижте всичко по темата в следващото ВИДЕО:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg