Финализираха ремонтните дейности на автомагистрала "Тракия" между Пловдив и София. От днес движението по ремонтираните 5 виадукта е възстановено. С пускането на трафика в платното за София се слага край на планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци. Така всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновените мостови съоръжения.

Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км стартира на 13 март и строителите работиха изключително мобилизирано, за да завършат работата си в определения срок. По време на извънредното положение
предвидените дейности продължиха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19.

Всички виадукти в посока столицата са с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. А ремонтът на долните нива на съоръженията продължава без това да затруднява пътуването по автомагистралата.

Ето и малко технически характеристики:

В обновяването на съоръженията са използвани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас.

Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им. Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.

Преди 10 дни лично премиерът Бойко Борисов направи инспекция на ремонтните дейности.

НА ЖИВО: Бойко Борисов на инспекция, тръгна към Стара ЗагораПремиерът показа как изглеждат пътят и новият мост