Нова версия за запалването на тютюневите складове в Пловдив. Тя стана известна по време на второто съдебно заседание, на което районния съд разглежда материалите по делото срещу единствения засега обвиняем – клошаря Любомир Данчев. В негова защита се обяви свидетел, който твърди, че складовете са били залети със запалителна течност.

„Складът не е запален от цигара, а е полят с горивна смес”, заяви пред TrafficNews.bg Петър Крушков.

Той е един от свидетелите на случилото се на 20 август тази година. Твърди, че няма как пожарът да е тръгнал от запален от незагасена цигара кош, каквато е версията на прокуратурата и че някой умишлено е искал да запали складовете.

Вижте подробностите във ВИДЕО РЕПОРТАЖА:

„Вечерта като видях пожара, пламъците бяха сини, така дървото гори, само ако е напоено с гориво”, твърди още Крушков.

В същото време защитата поиска да се направи следствен експеримент, за да се види пътя на пожара.

„В кошче, в което Любо твърди, че е било по вид, да се хвърли фас, за да се види какво ще стане и не един, а няколко да бъдат хвърлени”, призова адвокат Зоя Тошкова.

В съдебната зала задържаният клошар се оплака от лошото си здравословно състояние. Ако бъде призната вината му, го грози затвор до 5 години. Няколко месеца след големия пожар, Тютюневите складове, които са паметник на културата, тънат в разруха, а емблематичната улица Иван Вазов е затворена от мерки за сигурност.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg