Дарина Сарелска вече не е директор „Новини и актуални предавания“ в Нова Броудкастинг Груп. Силва Зурлева, член на Борда на Директорите, ще поеме ежедневното оперативно управление на новините и актуалните предавания на NOVA в тясно сътрудничество със съществуващия екип, съобщават от медията. “Всички ние благодарим на Дарина за усилията, които допринесоха за издигането на Новините на NOVA до сегашната им позиция на несъмнен лидер в ефира. Надяваме се, че Дарина ще успее в бъдещите си проекти.

„Аз ще продължа да работя с всички членове на екипа на новините и съм уверена, че заедно ще запазим най-високите постижения на медията, както и ще продължим да се развиваме“, коментира Силва Зурлева.

 „Гордея се с това, което постигнахме в последните 4 години. Новините на NOVA заеха заслужената си лидерска позиция на пазара. За мен тази промяна е за добро. Надявам се да бъде и за доброто на NOVA и новините, към които оставам привързана. Разчитам, че екипът ще продължи да работи по същите високи професионални принципи и стандарти, както през четирите години, в които бяхме заедно. Благодарна съм за натрупания опит и гледам напред към бъдещи проекти“, допълни Дарина Сарелска.

Припомняме, че името на Сарелска нашумя след скандала с журналиста Васил Иванов, който напусна с гръм и трясък медията и я обвини, че му е налагала цензура. "ДАНС ми казаха, че Дарина Сарелска (директорът на новините в Нова тв) е къртица на предаването ми.", заяви в редица интервюта журналистът Васил Иванов.

Скандалният журналист даде и съвместна пресконференция със Слави Трифонов, в чието предаване той разказал за цензурата, но от bTV отрказали да го излъчат с аргумента, че той не отговаря на стандартите на медията.

"Дарина Сарелска не таи добри чувства към мен от доста време. Снимахме кмета на Неделино и обществената му поръчка на детска градина за 1,5 млн. лева. Този кмет сега е подсъдим. Той има един огромен замък над Неделино за над 15-20 млн. лв. Оказва се обаче, че по това време ДАНС са записвали телефоните му. Викнаха мен и Силва Зурлева в ДАНС като свидетели и казаха, че в екипа ни имало къртица", разкри Васил Иванов.

"Аз попитах хората от ДАНС кой е къртицата. След малко се върнаха и ми показаха лист, на който пишеше името Дарина Сарелска. Това е човекът, който е казвал на кмета на Неделино какво ще снимаме за него. Тя е била къртицата", заяви журналистът. Той пусна и запис от разговора си с изпълнителния директор на Нова телевизия Силва Зурлева. В разговора тя потвърждава, че ДАНС са разкрили името на Дарина Сарелска като къртица в телевизията.

По думите на Иванов, Сарелска има общо с депутата на ГЕРБ Недялко Славов. "Г-жа Сарелска му е снаха, тя е женена за брата на Славов. По времето, когато той не е депутат, Славов създава фирма "Арнед пойнт" ЕООД, регистрирана през 2013 година. Само няколко месеца след това дружеството получава обществена поръчка за малко над 57 хиляди лева", обясни журналистът.

"Тези пари са получени от кмета на ГЕРБ на Златоград Мирослав Янчев. Кметът е кум на сватбата на Недялко Славов", заяви Васил Иванов и показа снимки, достатъчно красноречиви за твърдението му.

Вижте хронологията на скандала: 

Разследващ журналист на Нова ТВ напусна със скандал, обвини телевизията в цензура

От Нова ТВ отвърнаха на напусналия разследващ журналист Васил Иванов

Забранили на Васил Иванов да разследва злоупотребите на кметовете, спрели му 5 репортажа ВИДЕО

Дарина Сарелска е... къртица. Твърдят го ДАНС и Васил Иванов ВИДЕО

Дарина Сарелска: Не съм спирала нито едно разследване на Васил Иванов ВИДЕО

Генка Шикерова нападна Васил Иванов - той поиска тя да седне на полиграф