Общо събрание на колектива ще се проведе днес в МБАЛ „Св. Мина”. То е инициирано от работещите в лечебното заведение и двата синдиката - на КТ „Подкрепа” и КНСБ.

"Хората искат да се запознаят с икономическото състояние на дружеството и новата структура, с която управителят трябваше да е готов до 7 февруари. Ще бъдат поставени и въпроси, касаещи колективния трудов договор, защото той е изтекъл", съобщи пред TrafficNews.bg председателят на КТ "Подкрепа" в Пловдив Атанас Кръстев.

Събранието е свързано и с ниските възнаграждения и напускането на медицински сестри. Припомняме, че на 7 януари 30 сестри от лечебното заведение подадоха предизвестия за напускане. Ако исканията заплатите им да бъдат увеличени на 700 лева не бъдат уважени, има реална опасност на 7 февруари Кардиологията и Хирургията да затворят поради липса на персонал.

"Сливането на бившите Първа и Втора градска все още не е факт. Затова на този етап нас ни интересува единствено състоянието на МБАЛ "Св. Мина" и заетостта и работните заплати на персонала. Ние като синдикат сме длъжни да защитаваме интересите на работещите", допълни Кръстев.  

Зам.-кметът Розалин Петков ще съдейства на медиците от МБАЛ „Св. Мина” в преговорите с КасатаТой ще участва в работна група с участието на ръковоството на болницата и представители на синдикатите

Пловдивски медицински сестри от три отделения подадоха колективна оставкаПричината са ниските им заплати от 600 лева в МБАЛ “Св. Мина“