Розалин Петков ще съдейства на медиците от МБАЛ „Св. Мина” в преговорите им със Здравната каса за увеличение на заплатите, стана ясно днес по време на Тристранния съвет за сътрудничество. Зам.-кметът на Пловдив с ресор „Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците” пое ангажимент да участва в работна група с участието на здравни работници, ръководството на болницата и представители на двата синдиката „Подкрепа” и КНСБ, която да предложи начини, по които да бъде разрешен проблемът. Предстоят разговори и с ръководството на лечебното заведение, за да се види актуалното му състояние. 

Припомняме, че в петък лекари и медицински сестри от МБАЛ "Св. Мина" поискаха съдействие от община Пловдив. Те се оплакаха, че в момента възнаграждението на сестрите е малко над минималното за страната - около 600 лева, което е обидно. Сестрите настояват заплатите им да станат поне 700 лева. В противен случай има реална опасност на 7 февруари, когато изтичат едномесечните предизвестия на 30 медицински сестри, Кардиологията и Хирургията да останат без персонал и да затворят.

Председателят на КНСБ в Пловдив Боян Бойкински пък посочи, че проблемите са много по-сериозни и те не касаят само трудовите възнаграждения. Необходимо е да се обсъди и самата процедури по сливане на бившите Първа и Втора градска болници, както и процеса на функциониране на търговското дружество. А възнагражденията са следствие от дълго натрупваните през годините проблеми.

Медицински сестри окупираха Община Пловдив, искат увеличение на заплатите СНИМКИ и ВИДЕОИма реална опасност Кардиологията и Хирургията в МБАЛ „Св. Мина” да затворят

Пловдивски медицински сестри от три отделения подадоха колективна оставкаПричината са ниските им заплати от 600 лева в МБАЛ “Св. Мина“