Неваксинираните във Франция вече ще си заплащат тестовете за короннавирус. Изключение ще се прави за тези, които имат предписание от лекар, предаде Асошиейтед прес. Тестовете за ваксинирани пълнолетни граждани, както и за всички деца и младежи под 18 години, остават безплатни. От днес обаче пълнолетните, които не са се ваксинирали, ще трябва да плащат между 22 и 45 евро, за да си направят тест.

Френското правителство въведе мярката като допълнение към COVID-19 сертификатите, които се изискват в страната от лятото. За да се сдобие с такъв пропуск, човек трябва да представи доказателство за получен неотдавна негативен резултат от тест или за възстановяване от болестта.

Пропуските се изискват при посещение на туристически забележителности, болници, както и при вътрешни пътувания с влак или със самолет. COVID сертификатът, който бе въведен през юли, помогна за повишаване на нивото на ваксинацията във Франция. Повече от 49 милиона души, 74% от населението на страната, са напълно ваксинирани срещу COVID-19 .