Предстои изтичането на срока на валидност на годишните винетки, закупени през декември 2020 г. и януари 2021 г. Това съобщиха от националния доставчик на услуги за електронно таксуване "Интелигентни трафик системи". 

До 30 дни по-рано винетките може да бъдат подновени онлайн, преди предстоящите пътувания по празниците.

На уеб платформите Vinetki.bg и Tollpass.bg, както и в мобилното приложение TollPass всеки може да провери датата, до която е валидна винетката за лекия му автомобил. В тази категория са всички пътни превозни средства до 3.5 тона включително, припомнят от дружеството.

За всички собственици и шофьори на леки автомобили Vinetki.bg, Tollpass.bg и Tollpass App дават възможност до един месец преди изтичане на срока на валидност да се заплати новата винетка за следващата година, като това може да стане от компютър или телефон, без да се налага посещение на пункт за продажби. Въвежда се само регистрационен номер, държава на регистрация и начална дата на активиране на новата винетка. Цената й остава непроменена и най-изгодна за редовни пътувания - 97 лева за една година от избраната начална дата. Не се повишават цените и на винетките с по-кратък срок на валидност - уикенд винетката остава 10 лв., седмичната - 15 лв., месечната - 30 лв., тримесечната - 54 лв.

От националния доставчик на услуги за електронно таксуване припомнят още, че независимо откъде и как е закупена винетката, можете да въведете регистрационен номер на автомобил в TollPass App и мобилното приложение ще изпрати известие на мобилния телефон преди датата на изтичането й. Всеки регистриран профил получава напомняне за изтичащ срок на валидност, за да не се налага периодична проверка. В него за удобство на клиентите се съхраняват историята на всички покупки и пътните превозни средства с техните регистрационни данни за лесно и бързо подновяване, пише БТА.