Автомобил с разпознаваемата червена регистрационна табела, индексираща дипломатически статус, се качи на върха на Бунарджика при паметника на Альоша, против всички правила и закони. Нарушителят бе хванат в крачка /или по-скоро на скорост/ през топлия уикенд в Пловдив, който изкара хиляди на пешеходна разходка, но някои все пак не пожелаха да се разделят с комфорта на колите си.

За пореден път читател на TrafficNews.bg, който запечата прекрачването на закона, беше поразен от липсата на съобразителност, от двойния стандарт или от склонността да се нарушават правила, особено от онези които би трябвало да са еталон и стожер на същите тези. 

Червеният номер в България показва, че това е кола на чуждестранна дипломатическа мисия, но имунитета, който имат човека или хората в колата, не означава, че може тенденциозно да се нарушават действащите в страната закони. Нещо повече. Той не е индулгенция за нарушаване на правилника на движение по пътищата.

Това обаче очевидно не се явява пречка пред въпросното возило и неговия антураж. Дипломат в страната - нарушител на пътя. И той не бе единствен - цивилни коли също потеглиха по склоновете на тепето в Пловдив, за да покорят върха му без да използват краката си. 

Безплатен съвет: Ако ви е обхванала крайна леност и не желаете да отделите 15 минути и малко физическа енергия, за да се насладите на красотата на природата и да погледнете Пловдив от птичи поглед... - ами просто не се приближавайте до тепетата на града. 

Не искаме да ви разочароваме, обаче висшият "тарикатлък", който показвате, е достоен само за снизходително мълчание. Но и повдига някои въпроси за първите 7 години, за следващите 7, и за следващите... Възпитанието очевидно е дефицит на известна част от населението, но защо тази група, предвид че не живее в джунгла, не склони да се подчини на законите - и моралните, и общностните, и държавните. 

Е, може би следващия път... 

Междувременно ви припомняме, че шофьори с непреодолимо желание, да покажат колко са велики на четири колела, дори срязаха бариерата на Младежкия хълм, за да демонстрират, че комплектът между упорството и липса на сиви клетки е равносилно на пълен регрес.  

Повече тук: Идиотия! Отрязаха бариерата на Младежкия хълм с ъглошлайф СНИМКИ