Напрежение расте в пловдивския затвор заради заразения надзирател с COVID-19,  научи TrafficNews. Вчера се разбра, че  старшина от надзорно охранителния състав на пловдивския затвор е болен от коронавирус.  Той е познат сред затворниците с прякора Малкия Шрек,  като е бил откаран  в болница.

Макар от ръководството на затвора да заявиха, че няма да затварят отделения и постове заради положителната проба,  втори и трети пост са запечатани, а затворниците в тях изолирани.  Те нямат право да отиват в останалите част от затвора, а храната им се носи по килиите.

Лишените от свобода се притесняват за здравето си, тъй като точно преди да бъде диагностициран, надзирателят е участвал в мероприятие по раздаване на порционите храна.

Според затворниците е възможно цялото учреждение да пламне заради надзирателите. Причината е, че свижданията са забранени, а единствено от ръководството имат досег с външния свят. Отделно вече имало е няколко случая на болни затворници – с кашлица и температура, които след преглед в стационара им е даван парацетамол и ги връщат в килиите. Досега тест на нито един от затворниците не е правен.  

Надзирател от затвора в Пловдив с коронавирусЗасега не се предвижда да бъдат затваряни блокове със затворници