След големия пожар в новострояща се сграда във Велико Търново снощи, все още се изясняват причините за огъня. Няма засегнати жилищни апартаменти. Сградата се намира в кв. „Картала”, а при пожара изгоря покривната конструкция.

Служители на пожарната обясниха, че гасенето е продължило до полунощ, предаде БТВ. Също така е останал дежурен екип през цялата вечер. 

Експертите поясниха, че пожарът се е развил в подпокривните пространства и е горял известно време, преди да бъде локализиран.

Сигналът е получен в 17:26 ч. – в пиковите часове за трафика в града. Незабавно тръгва пожарна към мястото на инцидента.

Пожар избухна във Велико ТърновоПодпалила се е покривната конструкция на новострояща се сграда

В същото време 5 пожарни автомобила се борят с пожар, при който горят сухи треви край село Беляковец. От там е пренасочен още един автомобил.

Междувременно цяла нощ екипи на пожарната останаха да дежурят и в близост до летище София, където снощи се запали пожар. 

Памъците се разгоряха малко след 18.30 часа вечерта. До късно екипите на Пожарна безопасност работиха на терен, за да овладеят и загасят огъня.  

Според очевидци огънят е тръгнал от  боклуци до близкия квартал "Христо Ботев". Силният вятър бързо разшири фронта на огъня в близост до два хотела и бензиностанция. 

Огнеборците не позволиха пламъците да достигнат до оградата на аеропорта, зад която има няколко цистерни с авиационно гориво. 

 

Спряха пожара към столичното летище, гори към кв. "Христо Ботев"Вятърът пречи на огнеборците да угасят пламналите треви и стърнища