Децата и младежите от училищата в Пловдив ще избират сами своята благотворителна кауза, която да подкрепят. Това е най-важното условие за участие на благотворителния хендмейд базар, организиран от Младежкия център в града.

Събитието ще се проведе тази неделя, 18 декември. Младежите ще се представят с ръчно изработени от тях самите изделия, които са майсторили през годината.

"Искаме да стимулираме добротворчеството и съпричастността у децата, емоцията от това да правиш нещо добро и значимо е много важна за тях. Надяваме този тип събития да станат регулярни", поясняват организаторите от Младежкия център.

От центъра канят всички училища и университети да се включат с ръчно сътворени от децата изделия, като те сами изберат своята кауза. Заявки ще се приемат до сряда, 14 декември. Условията за участие са избраната благотворителна кауза да бъде предварително посочена от образователната институция в заявката за участие;  всяко училище/университет да се представя на базара от 2 до 5 човека; за участие се допускат само лично изработени изделия, включително кулинарни; всеки участник трябва да подготви информационна табела с името на училището си и каузата, която подкрепя. И, разбира се, усмивки и добро настроение! З

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg