Експертите от СЗО прогнозират нов пик на пандемията. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседание на министерски съвет днес.

„Вчера СЗО пак ни уплаши много, аз съжалявам, че в тези месеци толкова пъти се менят заповедите на Ананиев – с маски и без маски, но ние следваме Световната здравна организация, като считаме, че там са най-добрите специалисти. Вчера казват, че предстои най-лошото“, каза Борисов.

Той коментира и ситуацията на границата с Гърция в момента.

„Колко дисциплинирани са българите, когато отиват в Гърция, а колко шумни бяха когато бяхме въвели само информативна декларации на КПП-та. Сега чинно си попълват декларациите за Гърция и никой нищо не казва и после като преминат си плащат всички такси и все едно е напълно нормално“, каза Борисов.

„Ние държим хората, които пътуват да бъдат информирани, тъй като се очаква през следващите дни да има опашки на границата“, добави още той.

Младен Маринов заяви, че се следи много внимателно ситуацията на гръцката граница и се държи връзка с гръцките власти.

„Към момента граничен пункт „Кулата“ работи и в двете посоки при попълване на необходимите декларации, „Илинден“ работи само в посока от Гърция за България,  „Златоград“ е затворен, „Капитан Петко Войвода“ работи и в двете посоки, “Маказа“ работи и в двете посоки, но се очаква към обяд да бъде затворено“, заяви Младен Маринов.