Министър Павлова: В Пловдив може да се види всеки един лев, инвестиран в подобряване на градската среда „За първи път от много време имам възможност, когато идвам в Пловдив, да го разгледам. Градът цъфти, не защото има много цветя, а защото връща своя дух и своя блясък. Тук може да се види всеки един лев, инвестиран в подобряване на градската среда и искам да Ви уверя, че Пловдив ще получи още до 3 млн. лв. до края на тази година за такъв тип дейности“.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при откриването на възстановените пеещи фонтани в Пловдив. През юни месец, когато очакваме да бъде одобрена новата Оперативна програма „Региони в растеж“, ще отворим поканите за кандидатстване и Пловдив ще разполага с бюджет от 80 млн. лв. за градски транспорт, градска среда, обяви още министърът.

„Пеещите фонтани са място, оставило красиви спомени за миналите поколения. Надявам се такива да имат и бъдещите“, каза тя. „Радвайте се на новата придобивка, защото градът трябва да бъде още по-красив през 2019 г., когато ще бъде европейска столица на културата“, заръча Павлова. Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина бяха възстановени в рамките на проект „Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив“, финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. Неговата обща стойност е над 11 млн. лв., от които 5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg