Туроператори и журналисти от цял свят ще посетят откриването на утрешното Дефиле на младото вино. Те са участници в Международната среща по туризъм, която стартира днес в Парк и спа хотел Марково. Първата бъчва ще бъде отворена лично от председателя на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова, обяви днес Любозар Фратев. 

Фратев представи събитието на участниците в международния форум, които са общо 107, пише PlovdivNow.bg. 45 от фирмите участници са международни, като за пръв път присъстват изходящи туроператори от Франция. Освен традиционните участници от Великобритания, Германия, Мароко, Румъния и Словакия, тази година гости на Пловдив са представители на компании от Холандия, Швеция и Белгия. 

Още в началото на срещата участниците се запознаха с акцентите в програмата на "Пловдив 2019" за догодина. Тази година форумът ще премине под надслов „Пловдив – пътуването до Европейска столица на културата 2019”. Основни събития, като фестивалите Opera Open, Hills of Rock, Brexit Blue, Medea, One Dance Week и други водещи акценти в програмата бяха представени от Радост Иванова. Директорът "Маркетинг и реклама" обеща на гостите, че Античният театър ще бъде наситен със събития през почти цялата година, както и много други локации в града. 

Срещата продължава с платформа за B2B срещи, по време на която участниците могат да обменят контакти. Програмата включва организирани турове и посещения на събития през следващите два дни. На фокус тази година е римското мозаечно наследство на Филипопол.