Медици се изправиха срещу доц. Мангъров! Искат БЛС да го санкционира

Според тях докторът е омаловажел труда им и подстрекавал за неспазване на мерките

България
09.07.2020 20:24 5631 5
Медици се изправиха срещу доц. Мангъров! Искат БЛС да го санкционира

Над 200 медици вече са се подписали под подписка с искане БЛС да санкционира доц. Мангъров за неколегиално, неетично и недопустимо поведение, съобщава специализираното издание "Право & Здраве".

Подписката е инициирана от д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов"-Велико Търново, с отворено писмо до Етичната комисия на БЛС.

"От месеци един господин, когото не мога да нарека лекар, говори неистини в публичното пространство, обижда колегите си, работещи на първа линия в борбата с COVID-19 и ги обвинява в измами и източване на НЗОК", пише д-р Маринова.

Според нея с изказванията си инфекционистът заличава труда, жертвите и лишенията на медиците и на жертвите на болестта, а освен това "открито призовава обществото да не спазва закона и правилата".

Тя допълва: "В наглостта си Атанас Мангъров стигна и по-далеч: написа и каза, че заразените и хоспитализациите нарастват, защото цената на пътеката е станала 1200 лв, с което директно обвини колегите си, че мамят и източват НЗОК. Смятам, че нашето съсловие не трябва нито секунда повече да толерира поведението на Атанас Мангъров, което, не за първи път, е изключително неколегиално, неетично и абсолютно недопустимо!"

Припомнямер, че днес по повод минаването на прага от 200 заразени доц. Мангъров написа "Ако вчера можеха да направят 1 000 000 теста, щяха да открият 56 000 заразени".

 

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
5 Коментара
Сортирай по
коментар

Годжи 07:40, 10.07.2020

Един честен доктор да има и те ще го закопаят.Не народ,а мърша.Каза ли са го отдавна

Oтговора1
коментар

Ходжи

И ти и мангъров сте за разстрел

коментар

Пловдив 20:56, 09.07.2020

Нека си припомним малко от гнусните лъжи на Мангъров. Великобритания и Швеция били за пример. Към днешна дата Великобритания е с 44 000 починали, Швеция при население малко по-голямо от това на България е с 5 500 почнали и на СВЕТЛИННИ ГОДИНИ от стаден имунитет. Нямало да има втора вълна - последните седмици сме всеки ден средно с 150 новозаразени. Преди повече от 2 месеца Мангъра вика вече 300 000 са го изкарали в България. Правят хиляди тестове за антитела в София, Пловдив и последно в Бургас - резултата навсякъде между 1 и 2 %.

Oтговора5
коментар

Кур-она

Пловдив, яж лайна, капут! Заври се в чувал за смет,, забий си една тапа в гъза да си максимално защитен от вируси и манафи и марш скрит под леглото.

коментар

Пловдив...Пловдив....

И ти си от зомбираните!!

коментар

Пловдив

Ето ви един истински последовател на Мангъров. Такива са те. За щастие все още огромно малцинство.

коментар

123

Пловдив, ти си уникален кретен - Мангъров не може да лъже, защото не е Нострадамус да му е ясно всичко и умишлено да го подменя, човека прави прогнози. Швеция няма нищо общо с България там хората живеят средно по 81 год. както в Италия, Испания, а в Булгаристан с 73 год. не стигат възрастта за коронавирус . А ако съпоставиш 2% от 7 млн. са 140 хил.

коментар

Пловдив

Ей това с възрастта ми е любимото. В една от най-тежко ударените държави в света Бразилия там до колко живеят хората, че умират толкова много, и те ли като в Швеция до 80-90 години? В държавите около Швеция (Норвегия, Финландия, Дания, Германия и т.н) там до колко живеят, че смъртността е в ПЪТИ!!!!!!!!!!!!!! по-ниска. В Македония каква е смъртността от Ковид, знаеш ли? Там сигурно и те живеят до 80-90 години като Швеция. Пазете си постове някъде, да се видите след време какво глупости пишете.

коментар

А що 21:24, 09.07.2020

Оставете човечеца да става известен. Тъкмо почнаха да го запомнят хората, вие искате да го разкарате. От телевизия Планета няма ли да му предложат дует с Галин

Oтговора5
коментар

А ти...

Познаваш ли един болен от вируса или починал та дрънкаш срещу един доцент осмелил се да не иска да участва в далаверите?

коментар

Пловдив

Аз познавам човек с Ковид лежал в болница Пълмед преди 2 месеца. Човекът е от Карлово. Скоро и вие ще познавате със сигурност.

коментар

И колко...

Придружаващи болести е имал този болен,който си познавал??

коментар

Пловдив

Все още го познавам, човека е жив. Постъпил е там не заради придружаващото му заболяване (хипертония), а заради това, че една седмица е бил почти нонстоп с температура и накрая и влошено дишане. В България хора над 60 години без някакво придружаващо заболяване почти няма. Това е реалността, а не глупостите на Мангъров. Той самия трябва стиска яко палци да не зарази с Ковид предвид възрастта му и не особено здравия му външен вид.

коментар

Да допуснем,

Че за карловеца си прав,но от многото хора които вярвам,че познаваш той е единствен.И заради това,това пандемия ли е?Че аз познавам и познавах много повече болни от рак за съжаление и това не е пандемия нали така.

коментар

Чичо Кирил доказан дебил 21:30, 09.07.2020

Мангъров е прав и аргументът му е здрав,защото лапате парички от гърба на всички.Който кашля или дрише,COVID му се пише,а за всеки регистриран заразен прибирате хилядарка на ден. Толкова сте лекари знаещи,че имате само умираещи.По-добре на Мангъров,книгите прочетете и се просветете,глупости не пишете.Медицина сте завършили задочно и практикувате порочно!

Oтговора0
коментар

Аз 22:50, 09.07.2020

Съд за мангъра! Прокуратурата да се самосезира за това, че мангъра агитира хората да не спазвват противоепидемичните мерки! Психиатрите да си свършат работата и да не позволяват на един луд да обикаля студията!

Oтговора1
коментар

Ти,

Яж на Мангъра кура и си потърси психиатър

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина